گفتگو با اعضای ربات زیارت عاشورا (قسمت چهاردهم)

گفتگو با اعضای ربات زیارت عاشورا (قسمت چهاردهم)

آنچه در ادامه می‌خوانید بخشی از گفتگوی ما با یکی از اعضای ربات زیارت عاشورا میباشد.
_ سلام. لطفا اسمتون رو بفرمایید.
_ مریم

_ سن؟
_ 26 سال

_ تحصیلات؟
طلبه حوزه علمیه سطح دو

_ محل سکونت؟
_ اصفهان

_ اگر بخواهید خودتون رو به لحاظ وضعیت مذهبی در چند جمله توصیف کنید، چی میگید؟
_ در یک شهر مذهبی و یک خانواده مذهبی بزرگ شدم و امیدوارم از این به بعد هم بتونم همین مسیر رو ادامه بدم.

_ چطور با ربات زیارت عاشورا آشنا شدید؟ چند وقته؟
_ حدود یک سالی میشه که با ربات آشنا شدم. یکی از آشنایان کانال تلگرامی داشت و تبلیغ ربات زیارت عاشورا را در کانال گذاشتند. من کنجکاو شدم و عضو ربات شدم. بعد از یه مدت دیدم برنامه خوبیه و دیگه ماندگار شدیم تو ربات.

_ شما قبل از آشنایی با ربات هر روز زیارت عاشورا میخوندید؟
_ هر روز که نه، ولی خود من برنامه چله عاشورا را بنا به فرمایش آیت الله بهجت که میفرمودند برای دهه اول محرم و برای اشک آقا امام حسین از چهل روز قبل از محرم چله عاشورا بردارید این کار را میکردم و خب واقعا به نتیجه هم می رسیدم.

_ تا حالا روضه هایی که در کانال عشقعلی می گذاریم رو همراه خوندن زیارت عاشورا یا بعدش گوش کردید؟
_ بله، من روضه ها را گوش دادم و اکثر اونها را هم روی گوشی ریخته ام ولی همراه زیارت عاشورا گوش ندادم. 

_ شما قبل از ثبت نام و شرکت در طرح، چه دیدی نسبت به این طرح داشتید؟
_ من قبل از شروع طرح دو تا دیدگاه نسبت به طرح داشتم. اول این که این طرح هم مثل خیلی از رباتهای دیگه موفق نمیشه ونیمه راه برنامه را قطع میکنه. دوم این که به خاطر مسئولیتی که به گردن افراد می گذارد استقبال چندانی از آن نمی شود.

_ خب الان چی؟ نظرتون در مورد استقبال افراد از ربات چیه؟
_ وقتی به عملکرد خودم نگاه میکنم و می بینم خود من هم که اصلا امیدی نداشتم به این صورت جذب این طرح شدم، اعتراف میکنم که هم طرح فوق العاده خوبی است وهم به جاذبه امام حسین (ع) بیش از پیش ایمان آوردم.

_ تا حالا تونستید کسی رو قانع کنید که در طرح شرکت کنه؟ عکس العملشون چی بود؟
بله من بعد از دوره دوم یا سوم بود که طرح رو در گروههای درسی حوزه علمیه اعلام کردم و میتونم بگم اکثر دوستان و همکلاسی ها هم از طرح استقبال کردند و هم به دیگر اعضای خانواده معرفی کردند.

_ به عنوان شخصی که تحصیلات حوزوی داره، این سوال رو ازتون می پرسم. آیا طرح زیارت عاشورا رو مبتنی بر روایات می دونید؟ اگر نقطه ضعف یا آسیبی هست بفرمایید.
_ من هم در روایات و هم در سخنان بسیاری از علمای بزرگ شنیدم که به خواندن زیارت عاشورا و به زیارت آقا ابا عبدالله الحسین تاکید داشتند و میشه گفت در حوزه علمیه هم خواندن روزانه ی زیارت عاشورا و بعضی از زیارات ودعا ها از اعمالی هست که خیلی ها انجام میدن. اما این نوع از چله برداشتن که شخص هم برای رسیدن به حوائج خود و هم برای یکی از اعضای گروه که مومنی هست دعا کند به نوبه خود منحصر به فرده. 

_ به نظر میاد آدم ها توی مشغله های زندگی روزمره کمتر فرصت میکنن دعا کنن، در حالیکه بر طبق مکتب اهل بیت باید همه چیز رو از خدا خواست. فکر می کنید طرح زیارت عاشورا چقدر توانسته این هدف رو برآورده کنه؟ خود شما قبل از شرکت در طرح هر روز دعا می کردید؟
_ یک ویژگی خوبی که این طرح داره عهدیه که شخص با وجدان خودش و خداوند متعال و امام حسین(ع) می بنده. همین عهد باعث میشه که حداقل اگر برای خودش هم نیست، برای دیگران به این عهد پایبند باشه و به دعا و زیارت مشغول باشد. خود من قبل از شروع طرح دعا میکردم و به چله زیارت عاشورا و توسل به ائمه اعتقاد داشتم، ولی این طرح چون با دعای دیگر دوستان همراه است و بنا به روایات معصومین دعای دسته جمعی زودتر و بهتر مستجاب میشه، مشتاق تر هستم.

_ شما چند بار در طرح شرکت کردید؟ تا حالا دعاتون مستجاب شده؟
_ والا دقیق یادم نیست. ولی میتونم بگم که عنایت های خیلی ویژه ایی از این طرح دیدم. من نزدیک یک ساله که با این طرح آشنا شدم و در همه گروه هایی هم که ثبت نام میکردم، حاجتم سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان بود. ولی میتونم بگم این طرح به قدری من گنهکار رو به اهل بیت نزدیک کرد که هرموقع دلم میگرفت ومتوسل میشدم به اهل بیت خصوصا حضرت زهرا(س) گره از کارم باز میشد. شاید باورتون نشه، ولی من در سال گذشته شش سفر زیارتی قسمتم شد. دو سفر به شهر مقدس قم، سه سفر به شهر مشهد و یک سفر هم کربلا.
با جرات میگم که همه این سفرهایم را هم از همین توسلات گرفتم و در همه این سفرها عنایت های ویژه ایی از جانب اهل بیت به من میشد. توفیقاتی که آرزوی اون رو داشتم.

_ وقتی برای دیگران دعا می کنید چه حسی دارید؟ تا حالا شده ذهنتون درگیر بشه؟
_ حس دعا کردن رو نمیتونم بیان کنم، چون من واقعا با عشق و علاقه به سراغ مفاتیح میرفتم. ولی چندین بار پیام هایی رو که از جانب بعضی از دوستان ارسال میشد در گروه که به حاجتشون رسیدند، بیمارشون شفا پیدا کرده یا راهی سفر کربلا شدند و حتی ازدواج فرزندانشون و خودشون رو که می دیدم، یک آرامش درونی پیدا میکردم و با تمام وجود خدا رو شکر میکردم. انگار مشکل یکی از  اعضای خانواده خودم حل شده و واقعا با لب خندان حمد خدا را بجا می آوردم. این جمله را با تمام وجود میگم. من همه اعضای گروه رو مثل خانواده خودم میدونم و دوست دارم همه به حاجت هاشون برسند و مشکلات دنیایشان بر طرف بشود تا بتوانند آخرت خوبی برای خودشان بسازند.

_ به نظر شما مهم ترین عامل در برآورده نشدن دعا ها چیه؟
_ روایت داریم که اگر دعایی برآورده نمیشود یا به صلاح بنده نیست یا خداوند پاداش آن دعا را برای روز قیامت ذخیره کرده است و یا آن دعا به نحو دیگری برآورده شده است که بعد از گذشت مدتی بنده متوجه آن می شود. حتی از امام صادق(ع) روایت شده که فرمودند بندگان خداوند وقتی روز قیامت ثواب دعاهایی را که در دنیا برآورده نشده است را می بینند با حسرت میگویند ایکاش هیچکدام از دعاهای دنیایی ما در دنیا برآورده نمیشد و همه آنها ذخیره آخرت بود.

_ شده توی این مدت، گناهی رو به خاطر این که توی چله زیارت عاشورا هستید، ترک کرده باشید؟ زندگی شما چه تغییری کرده؟
_بله واقعا شده به حرمت امام حسین(ع) و زیارت عاشورا گناهی رو ترک کردم و آرامش به زندگی ام برگشته.

_ مگه قبلا آرامش نداشتید؟
_چرا آرامش داشتم ولی از اثرات گناه چه گناه کبیره و چه گناه صغیره اینه که شخص دچار عذاب وجدان و بهم ریختگی ذهنی میشه وخب همانطور که همه میدونیم شخصی که دچار یک گناهی میشه احتمال اینکه بعد از آن به گناهان دیگری هم دست بزند هست و این خودش یک ناامنی درونی برای شخص به وجود می آورد ومسلما من هم از این قاعده مستثنا نیستم.

_ خیلی ممنون از ین که وقتتون رو در اختیار من گذاشتید. من ان شاءالله اربعین عازم کربلا هستم. برای شما چه دعایی کنم؟
_ با اینکه خودم خیلی دلم می خواست این ایام کربلا باشم ولی متاسفانه توفیق نشد. اگر چشمتان به بارگاه سیدالشهدا افتاد به ارباب سلام من رو برسونید و بگید من حقیر گنهکار رو به خدمتگزاری خودشون و امام زمان(ع) قبول کنند و...